Real Techniques Eyes Starter Set

Bok svima! 🙂

Nedavno sam vam na Facebooku  i na Instagramu  pokazala fotke svog novog kozmetičkog ulova te vas pitala recenziju kojeg proizvoda biste htjele najprije čitati te su najviše interesa izazvali upravo ovi Real Techniques kistovi. Pošto sam ih uspjela testirati u ovom postu vam donosim svoje prve dojmove :).

2

Otprije imam nekoliko RT kistova za lice kao i njihovu verziju Beauty blendera i sve mi je redom odlično tako da sam dugo razmišljala i o ovom Starter setu za oči no nekako nikad nije dolazio na red. Sve do nedavno kad sam bila u Londonu i uočila ga u Bootsu na akciji u pola cijene. U tom trenutku je bilo “e sad stvarno sad il nikad” i naravno da sam se odlučila za “sad.” 🙂

Kistovi dolaze u klasičnom RT pakiranju, u futroli koja može poslužiti i kao stalak te još dodatno u plastičnoj kutijici. Ja ih doma ne držim u toj futroli, ali je čuvam jer je super praktična za putovanja. Cijena ovog seta na RT stranici iznosi nešto iznad 16 eura.

Ono što me na prvi pogled mučilo kod ovih kistova je činjenica da su prvi i zadnji, znači base shadow brush i deluxe crease brush prilično veliki, a ja na kapcima imam jako malo prostora za manevriranje obzirom da imam stvarno male kapke. Pogotovo sam se dvoumila oko crease brusha jer je on ogroman, puno veći od kistova kakve ja obično koristim u tu svrhu. Ali dobra ponuda i dobro dosadašnje iskustvo s Real Techniques kistovima su nadglasali ove moje dvojbe i dobro da jesu! 🙂

Set se sastoji od 5 kistova i to su redom s lijeva na desno:

  • base shadow brush: kist za nanošenje bazičnog sjenila na kapak
  • fine liner brush: kist za nanošenje tuša
  • accent brush: kist za neke sitnije detalje
  • brow brush: kist za definiranje obrva
  • deluxe crease brush: kist namijenjen nanošenju sjenila u pregib oka

1

Base shadow brush mi je super, vlakna su dosta mekana i kist pokupi optimalnu količinu sjenila. Od svih kistova koje imam i koristim za bazično nanošenje sjenila ovaj je daleko najmekši. Na početku me to čudilo i mislila sam da to ne može biti dobro jer kao sjenilo će se rasipat i neću ga moći dovoljno precizno nanijeti. Bila sam u krivu i to jako :D. Ne znam uopće od kud mi ideja da nije dobro ako je kist za nanošenje sjenila (pre)mekan. Vjerojatno sam bila takvog razmišljanja jer su mi svi kistovi koje imam za to dosta čvršći. Za bazično nanošenje sjenila na kapak ovaj kist je odličan; mekan je, nježan, ne grebe. Za mene bi bilo idealno da je malo manji, ali za nekoga s većim kapcima mogao bi biti savršen.

Fine liner brush je kist koji vjerojatno neću puno koristiti jer ne koristim kremaste tuševe, a mislim da mu je upravo to glavna namjena – nanošenje kremastih tuševa. Trenutno čak ni nemam ni jedan kremasti tuš tako da ovaj kist još nisam uspjela isprobati. Planiram malo istražiti ponudu kremastih tuševa pa kad nađem neki koji je relativno dugotrajan i koji se ne preslikava ću ga kupiti i isprobati. Tako da će mišljenje o ovom kistu doći naknadno. Ukoliko imate preporuku za neki dobar kremasti tuš ostavite je u komentaru, dobro će mi doći :).

Accent brush je dobar, ja ga većinom koristim ako hoću povući tanku liniju sjenilom uz rub kapka. Isprobala sam ga s kremastim kao i s “običnim”, praškastim sjenilima i u oba slučaja funkcionira dobro. Dobar je i ako njime poželite povući skroz tanku liniju u pregibu kapka. Dovoljno je čvrst, a opet mekan, ne rasipa sjenilo te je jako precizan.

Brow brush mi je pravo iznenađenje jer od njega nisam očekivala puno, a na kraju je ispalo da mi je baš koristan. Vlakna su mu jako čvrsta, ne “cufaju” se, a opet je mekan i nježan. Odličan je za popunjavanje obrva, kao i za povlačenje linije sjenilom uz rub kapka. Dosad sam uvijek kupovala Ecotools i Essence kose kistove no oni bi mi se relativno brzo počeli “cufati” i tako bi postajali sve manje precizni jer bi vlakna stršala na sve strane. Ovaj kist mi se čini dosta kvalitetniji i čvršći tako da se nadam da će i potrajati duže.

Deluxe crease brush je kist kojeg sam se najviše “bojala” jer je stvarno velik i prije nego sam ga isprobala mislila sam se da mi za pregib kapka neće biti od neke koristi. Ali i ovaj kist je jako dobar. Koristila sam ga u nekoliko navrata kad sam htjela da mi linija koju povlačim po pregibu bude nešto šira i više “smudged” nego oštra i za to je ovaj kist odličan. Obzirom da je stvarno velik ne bih ga preporučila u situacijama kada želite da vam linija u pregibu bude oštra i precizna. No ako želite kist kojim ćete povući i odmah i izblendati širu liniju u pregibu ovaj je za to odličan.

3

Sve u svemu, ni ovi kistovi me nisu razočarali. Real Techniques imaju odličan omjer cijene i kvalitete te ću zasigurno i dalje “loviti” dobre prilike za kupnju njihovih kistova.

Što vi mislite o RT kistovima? Imate li kakvu preporuku za mene?

Hvala na čitanju! 🙂

 

 

5 thoughts on “Real Techniques Eyes Starter Set

  1. Joj ja se isto kronično premišljam oko njih, hoću-neću. A imam spužvice, jedan kist za kapke koji se prodaje zasebno i isto tako jedan za lice (mislim da je face expert). Hm, sad si me opet zaintrigirala, kvragu :’)

    Like

Leave a comment