Makeup trikovi za cure s naočalama

Bok svima! 😉

Ima li među vama još onih koje nose naočale i muče se s odabirom makeup-a ispod njih?

Ili se možda ne mučite s odabirom makeup-a, ali rado pročitate neke nove trikove?

Onda će, nadam se, ovaj članak biti baš za vas! 🙂

Ja sam izrazito kratkovidna zbog čega ne mogu ni mrdnuti bez nekog pomagala za vid. Kombiniram naočale i leće i to na način da kad sam kod kuće gotovo uvijek nosim naočale, a prilikom izlaska van najčešće stavljam leće. Naravno nekad i izađem s naočalama tako da volim pročitati što se preporučuje, a što ne prilikom šminkanja ispod naočala. Iako moram priznati da ne razmišljam previše o tome kad se šminkam i ustvari se uvijek našminkam kako mi dođe volja i želja taj dan, neovisno o tome planiram li nositi leće ili pak cijeli dan biti u naočalama. Ali korisne savjete je uvijek dobro imati negdje u glavi da ih možemo iskoristiti ako nam bude volja :).

Još otkad sam bila puno mlađa, kad sam se tek počinjala šminkati nailazila sam na puno savjeta i trikova koji su se preporučali za cure s naočalama, a neke od njih ću danas podijeliti i s vama :). Prvo vam donosim neke općenite savjete koje sam iskopala na netu, a kasnije ću se osvrnuti na neke konkretne stvari koje mene muče prilikom nošenja naočala u kombinaciji sa šminkom te načine kako ih riješiti.

Krenimo sa savjetima:

1. Okviri često bacaju sjenu na okoloočno područje zbog čega ono može djelovati tamnije i umornije nego što u stvarnosti je. Ukoliko imate izražene podočnjake oni će ispod naočala izgledati još veći. Zbog toga se uvijek preporuča dobro prekriti podočnjake i iluminatorom posvijetliti područje oko očiju kako bi pokušali ukloniti tu tamnu sjenu.

2. Oči ispod stakala naočala (pogotovo ako ste kratkovidni) vizualno djeluju manje zbog čega se ne preporuča obrubljivanje očiju tamnom olovkom (jer i to vizualno smanjuje oko). Umjesto toga koristite svijetlije nijanse sjenila na kapcima, a oči nemojte obrubljivati čitavom duljinom.

c9a6858005d793d102a5d37c52c65f0e

Izvor slike: Pinterest

3. Naravno i tamnije nijanse i jači makeup na očima su dozvoljeni no onda se preporuča investirati u veće okvire. Čim je prostor ispod okvira veći, to je preporučljivije koristiti jači makeup.

4. Ukoliko si nikako ne možete zamisliti da se odreknete eyelinera ispod naočala onda je preporučljivo “repić” odnosno flick povući da bude u smjeru gornjeg vanjskog kuta okvira naočala.

d1034f0b6f8c788a30bcf609bb61595f

Izvor slike: Pinterest

5. Uredite obrve. Bez obzira na naočale obrve su i dalje okvir vašeg lica. Ukoliko nosite deblje, veće, “teže” okvire preporuča se da obrve budu tanje i ne preoštro definirane. S druge strane, tanji okviri će se odlično nadopunjavati s jače oblikovanim obrvama.

6. Budite hrabre s ruževima! Ukoliko nemate vremena posvetiti se makeup-u na očima nije ni bitno. Naočale su ionako same po sebi dovoljan okvir vašim očima i zato si dajte oduška kod biranja nijanse ruža :).

4e0b08dc2b9b354c252216d6650ae73d

Izvor slike: Pinterest

Moji osobni problemi i kako ih rješavam:

1. Jedna od stvari koja mene najviše živcira prilikom nošenja naočala je kada mi trepavice grebu i stružu po staklima. Kako bi riješili taj problem preporuča se ne stavljati maskaru za produljenje ili uvijanje trepavica već samo za volumen. Čim su trepavice dulje i uvijenije to će više doticati stakla. Dakle prilikom nošenja naočala odreknite se duljine trepavica i obratite pažnju samo na volumen :).

2. Druga stvar koja me jako živcira je rastapanje pudera ispod naočala i to tako da ostaju fleke po okviru naočala koji dotiče lice na nosu i ispod očiju. Osim toga naočale počnu kliziti prema dolje. Jedini savjet koji sam uspjela naći na internetu vezano uz ovaj problem je to da treba dobro matirati lice transparentnim puderom koji će onda spriječiti otapanje tekućeg pudera. Meni iskreno ovo nije uspjelo uz pomoć ni jednog pudera kojeg sam isprobala. Imate li kakvu preporuku za mene? Pišite mi u komentarima.

Ima li među vama netko tko muku muči sa makeup-om ispod naočala? Podijelite sa mnom svoje trikove :).

Hvala na čitanju :).

9 thoughts on “Makeup trikovi za cure s naočalama

  1. Takoder kombiniram naocale i lece ,u biti mrzim naocale.Suosjecam s tvojim problemima.
    Uglavnom,da skratim,make up mi je jaci kad su lece u igri,u suprotnom naocale dosta toga sakriju pa mi nije gust.

    Like

    1. Znači nisam jedina kojoj naočale smanjuju gušt šminkanja ;). Ja se isto puno jače šminkam kad nosim leće. Kad sam u naočalama oči često ostavljam bez makeup-a i fokusiram se na ostatak lica.

      Like

  2. Ja sam se skroz prebacila na lece, a kad “odmaram oci” s naocalama, koristim samo maskaru jer ostatak bas nema previse smisla, okviri previse odvlace paznju. Tako da, zivjele lece i hvala onom tko ih je izmislio 🙂

    Like

  3. Odlicn savjeti. Svakako pogledaj sto je Lisa Eldrige snimila na tu temu. 🙂
    Nazalost, mislim da nema spasa za puder ispod naocala, sto god se napravilo, stalno trnje i pritiskanje mora imati utjecaj na puder.
    Znam kad stalno brisem nos, skidam puder.
    Jedino da pokusas investirati u neki super skupi, koji to mozda ne bude radio poput Double Wear pudera 😀

    Like

  4. meni se puder rastapa ispod naocala sta god da napravila, a uvijek je dobro fiksiran sa puderom u kamenu. nema te sile koja bi meni sprijecila znojenje ispod naocala 😀 presla sam na lece i preporodila se sto se tice svega. naocale nosim samo za po doma ako ne idem nigdje ili bas ako mi se oci umore od leca. tek kada sam presla na lece pocela sam dobivat komplimente kao “kao si se dobro nasminkala”, fora je u tome sta se ja sminkam stalno samo sto nitko nije primjetio kakav makeup imam na ocima kada sam nosila naocale haha

    Like

Leave a comment