Omiljeni komadi nakita

Bok svima! 🙂

Neki dan mi je pala malo drugačija tema posta na pamet, a to je da vam pokažem neke od svojih omiljenih i najčešće nošenih komada nakita.

Do prije koju godinu uopće nisam nosila nakit, čak mislim da nisam posjedovala ni jedan jedini komad nakita. Dobro, osim onog kojeg sam dobivala na poklon kroz djetinjstvo za raznorazne prigode ;). Onda me jednog dana puklo, počela sam primjećivati komade nakita koji su mi se sviđali i malo po malo moja kolekcija se povećavala.

Sav moj nakit je ustvari bižuterija, uglavnom naručena online. Većinom naručujem s Ebay-a ili Amazona, dosta toga je sa THBoxes-a, a velika većina sa stranice Buyincoins. Nikad nisam imala problema s naručivanjem nakita s navedenih stranica, uvijek je sve dolazilo u roku, dobro zapakirano i zaštićeno. Samo jednom mi se dogodilo da je kopča na ogrlici bila potrgana što sam fotografirala i poslala selleru te sam dobila povrat novca bez ikakvog problema.

Nakit nosim u fazama, nekad sam skroz zaluđena ogrlicama i samo bi njih kupovala, nekad prstenjem pa narukvicama itd. 🙂 Isto tako je i s veličinom, nekad padnem na neku ogromnu “statement” ogrlicu, a nekad mi se baš svidi neka skroz mala i decentna. Nema pravila. Mislim da ćete to najbolje vidjeti kroz slike pa krenimo.

Počinjemo s narukvicama, ovo je mojih 5 najčešće nošenih:

1

Obična crna “kožna” sa sitnim zakovicama, jako je duga i tanka, omota se više puta oko ruke, zakopča kao remen i to je to.

2

Ova narukvica je isto relativno mala, bodlje su navučene preko gume tako da je rastezljiva, boje starog ispranog zlata.

3

Ova mi je možda najdraža od svih, sviđa mi se kombinacija boja. Najviše je volim nositi u kombinaciji s onom “bodljikavom” na slici iznad.

4

Ova mi je prava ljetna i sad je preko zime vjerojatno neću nositi no kroz ljeto obožavam narukvice ovakvog tipa :). Kombinacija debele špage i fejk kože u zemljanim tonovima.

5

I za kraj jedna prava “statement” narukvica, glomazna, dosta teška na ruci, s motivom životinjskih kandži.

Ogrlica sam odabrala isto 5 iako mi je to bio puno teži zadatak nego odabrati 5 narukvica ;).

6

Ovu ogrlicu obožavam, od svih koje imam ova mi je možda najdraža. Boje starog ispranog zlata, sa šiljcima koji vise.

7

Ova je jedna od rijetkih koje nisam uzela online. Na nju sam naišla u HM-u i na prvu me osvojila jer je jako neobična. Plus joj je što je stvarno upečatljiva (jednom mi je čak prodavač u dućanu prišao da bi izrazio svoje oduševljenje njome – nije bilo “Dobar dan, mogu li vam kako pomoći?” već “Dobar dan, jako mi se sviđa vaša ogrlica.” :D) no minus joj je što je stvarno ogromna i debela tako da je kroz jesen i zimu ne mogu nositi jer ne mogu zakopčati kaput preko nje 😀 :D.

8

Ova je po pitanju visećih šiljaka slična onoj prvoj no drugačije boje, tamno je siva. Ima i dva reda šiljaka za razliku od prve no nema onaj gornji ko “pleteni” dio.

9

Lijevu na slici sa motivom listova isto jako volim, jako je jednostavna, a opet upečatljiva i super se uklapa u gotovo svaki outfit. Desna je isto lako spojiva s različitim outfitima, jednostavna i lagana.

Na kraju slijedi prstenje:

10

Donja tri na slici su “srebrna”, gornja tri “zlatna”. Kod prstenja volim da je neobično i upečatljivo, s nekim zanimljivim motivom. Neću ih previše opisivati jer mislim da nema smisla, mogu napisati ono što i sami vidite na fotkama 😉

11

12

I za kraj fotkice prstenja na ruci:

 

Nosite li vi nakit? Kakav preferirate, upečatljiv ili decentan? 🙂

Hvala na čitanju!

4 thoughts on “Omiljeni komadi nakita

  1. Ne nosim nakit i nisam baš ljubiteljica nakita. Jedino nosim zaručnički prsten i uskoro vjenčani i to je sve od nakita. No volim se diviti i uvijek rado pogledam neku ogrlicu, prstene al se jednostavno ne mogu zamisliti da ih sama nosim.

    Like

    1. Točno tako sam i ja bila nekad, a onda me doslovno kroz noć puklo da bi baš i mogla počet nosit nakit ;). Iako nije pravilo, nekad stavim nešto od nakita, nekad ništa, ali za razliku od prije sad volim gledati i kupovati ;).

      Like

  2. Jako mi se sviđa tvoj nakit, a imamo i sličan ukus. Jedino što ja ne nosim narukvice pa to nadoknadim kolekcijom naušnica 😀 Ovu ogurlicu sa višekutnicima imam sa ebaya, ali u svakome se još nalazi po par bisera.

    Like

Leave a comment