Lip Butteri

Bok svima! 🙂

Neki dan sam na fejsu objavila fotku ispod, a danas ćete moći pročitati o čemu se točno ovdje radi :).

debeljuce fejs

Vidljivo je iz naslova, riječ je o lip butterima odnosno ako ću doslovno prevoditi – o maslacima za usne.

Spominjala sam već da volim ovakve balzamaste proizvode za usne koji nisu prepigmentirani već ostavljaju samo naznaku boje te istovremeno njeguju, a ne isušuju usne. Kako je u posljednje vrijeme dosta brendova u svoju ponudu uvelo ovakav tip proizvoda još sam dugo i odolijevala kupnji :D.

Danas ću vam predstaviti tri buttera koja imam, a to su Catrice Pure Shine Colour Lip Balm u nijansi Cherry-fy te Astor Soft Sensation Lipcolor Butter u nijansama Magic Magenta i Flirt Natural.

1

3

Na prvoj slici je Astor Magic Magenta, a na drugoj su Catrice Cherry-fy i Astor Flirt Natural.

Catrice sam uzela prije kojih mjesec dana u DM-u, bio je snižen na 17 kn (pretpostavljam da ova nijansa izlazi iz asortimana jer je samo ona bila snižena). Još je bio ostao samo ovaj jedan jedini primjerak i skroz sam se začudila što nije bio isprobavan i to sam shvatila kao znak da ga moram uzeti :D. Redovna cijena im je oko 32-33 kn ako se ne varam, slobodno me ispravite ako sam u krivu, ali mislim da je tu negdje.

4

Astor kozmetika je dostupna u Njemačkoj (ne znam ima li je negdje bliže), a ova dva buttera su prvi primjerci ovog brenda koje sam odlučila uzeti. Cjenovno je ovaj brend relativno pristupačan, neka drogerijska sredina bih rekla. Konkretno ovim butterima je cijena 6 eura.

2

Sva tri buttera imaju slične neke osnovne karakteristike: lagani su na usnama, ne isušuju, prilično su hidratantni, lako se nanose te ostavljaju blagu naznaku boje (nešto kao obojani balzam).

No neke razlike ipak postoje. Catrice je nešto slabije pigmentiran od Astora te ga je potrebno nanijeti u više slojeva kako bi se “uhvatilo” malo više boje. Astori su s druge strane iznenađujuće dobro pigmentirani. Također su puno trajniji na usnama i tu su me posebno iznenadili jer stvarno neočekivano dugo traju. Neće se držati kao neki dobar mat ruž, ali traju puno duže od Catrice buttera i od primjerice Maybelline Color Whispera (oni su mi prvi pali na pamet kao sličan tip proizvoda koji imam). Catrice relativno brzo nestaje s usana te ga je potrebno često obnavljati dok će Astor izdržati puno pričanja te poneko jelo ili piće. Butteri oba brenda imaju dosta jak miris, Catrice miris me podsjeća na mentol dok Astor miriši kao puding od vanilije.
Što se tiče ambalaže rekla bih da i nije najsretnija jer mi se Astor Flirt Natural uspio otvorit jednom u kozmetičkoj torbici što sam naravno primjetila nakon što se unutrašnjost torbice već pošteno zapackala. Pa kod ovakvih ambalaža preporučam oprez jer se čep prilično lako skida.

5

Za kraj mogu reći da sam zadovoljna sa sva tri proizvoda s obzirom na njihovu cijenu. Da sam Catrice uzela po punoj cijeni rekla bih da ne vrijedi tih novaca u odnosu na Astor koji je koju kunu skuplji, a ipak boljih karakteristika. Pošto Astor nije dostupan kod nas mislim da je Catrice okej opcija. Na kraju krajeva Catrice je upravo onakav kakav sam i očekivala. Primjerice za ovakav tip proizvoda bih i pretpostavila da mu je trajnost slaba tako da me Catrice ustvari nije razočarao već me Astor pozitivno iznenadio :).

Imate li neki od lip buttera? Koji i jeste li zadovoljni?

Čitamo se :).

5 thoughts on “Lip Butteri

  1. Bas mi je trebao ovakav post! 🙂 Vec neko vrijeme razmisljam da uzmem neki lip butter, ali nisam znala koji .. Posto mi je budget malo manji, uzecu za pocetak jedan od Catrice, pa cu kasnije uzeti jedan od Astor-a (mozda bude negde na snizenju). Kod nas u Crnu Goru sam vec sretala Astor (u Cosmetics marketima) tako da cu sacekati, mozda se negde potrefi da je na snizenju 🙂 Hvala na savjetima! 🙂

    Like

  2. ovakvi proizvodi za usne su odlična stvar za užurbane cure,,, daju lijepu boju i prirodan izgled, ali na svakodnevnoj bazi se ne moramo opterećivati kako nam izgleda na usnama i da li se razmazalo 🙂
    Astor kozmetiku nisam isprobala još, sada si me zainteresirala ❤

    Like

Leave a comment