Kreme za ruke

Bok svima! 🙂

Neki dan sam vam na Instagramu pokazala svoju trenutnu kolekciju krema za ruke, a danas ću napisati riječ-dvije o onima koje sam od njih dosad isprobala.

7

Za početak da napomenem da mi je koža ruku izrazito suha i mažem je nebrojeno puta dnevno. U pravilu to bude nakon svakog pranja ruku. Kod kreme za ruke mi je važno da bude hranjiva i malo masnija jer moje ruke ionako “popiju” sav višak relativno brzo. Kod mnogih krema jako brzo nakon mazanja imam osjećaj suhoće i kao da nisam ništa namazala na ruke i to ne volim. Dvije kreme koje volim i koje sam više puta kupila, ali ih trenutno nemam tako da nisu na slici su Neutrogenin koncentrat bez mirisa (crveni čep) i Cien koncentrat iz Lidla. Njih dvije su mi djelovanjem jako slične tako da češće kupim Cien jer je puno povoljniji.

A sad krećem na ove koje trenutno koristim :).

2

Prva je Eubos krema za osjetljivu kožu i ona mi je odlična. Dolazi u količini od 75 ml i ovdje joj je cijena u apoteci 6.30 eura. Ne znam kakva je trenutna situacija s Eubos asortimanom u RH no kad sam prije cca godinu dana pokušavala naći ovu kremu u Zagrebu to je bila nemoguća misija. Na kraju sam je našla u nekoj ljekarni na Trešnjevci koja je nekim čudom držala Eubos. Ovo je jedna od onih krema koje nisu premasne no super nahrane kožu. Tekstura je više rijetka nego gusta, krema se brzo upija i nema onog osjećaja ljepljivosti i masnoće na rukama. Krema je namijenjena suhim i osjetljivim rukama, a između ostalog sadrži provitamin B5, vitamin E i alantoin.

Evo i popisa sastojaka:

11

U DE je ova krema dostupna u ljekarnama i u većim DM-ovima koji imaju ljekarnički dio tako da mi je sad sinulo da bi je možda moglo biti i u HR DM-ovima sa ljekarničkim dijelom? Nemam pojma, javite mi ako znate :).

3

Balea koncentrat je više puta ponovljena kupnja. Nekad mi je bio odličan, onda sam ga na duže vrijeme zamijenila Cien koncentratom te sam ga sad nakon dugo vremena opet kupila i nažalost shvatila da su nešto promijenili u njemu. Iako mi nije loš, lošiji je nego prije. Prije je bio gušći i ljepše se upijao. Sad je masniji i rijeđi, duže mu treba da se upije te ga koristim kao noćnu njegu. Namijenjen je oštećenoj i ispucaloj koži ruku te ne sadrži parfeme.

9

Da ne znam kakav je bio prije vjerojatno bi i za ovaj tvrdila da je dobar jer to i je – dobar. No prije je bio odličan, šteta što su ga promijenili. Dolazi u količini od 50 ml, točne cijene se ne sjećam no mislim da nije (puno) veća od 10 kn (cca 1.50 euro).

4

Iduća je La Roche-Posay Cicaplast krema koja mi je odlična, vjerojatno i najbolja od svih navedenih. Namijenjena je oštećenoj koži ruku, sadrži niacinamid i glicerin te ne sadrži parabene ni parfeme. Na prvu je izrazito masna, ustvari i sama tekstura joj je takva – mast. No izrazito se brzo upija, ne ostavlja masne tragove, a kožu ostavlja ugodno nahranjenom. Kad su mi ruke u boljoj fazi onda se ne upije odmah nego ostavlja blagi film na koži  što meni ne smeta no imajte to na umu ako ste od onih koji ne vole taj osjećaj na koži. Pretpostavljam da bi vam ova krema mogla biti premasna ukoliko nemate većih problema sa suhoćom kože ruku.

Sastojke preuzimam sa La Roche-Posay internet stranice jer ne pišu na ambalaži već na kutiji koju sam ja bacila:

AQUA / WATER
GLYCERIN
BUTYLENE GLYCOL
CETEARYL ALCOHOL
NIACINAMIDE
GLYCERYL STEARATE
BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER / SHEA BUTTER
DIMETHICONE
PEG/PPG-18/18 DIMETHICONE
GLYCERYL STEARATE SE
SODIUM POLYACRYLATE
CAPRYLYL GLYCOL

Cijena joj je kojih 60-ak kn (8 eura) i za to dobijete 50 ml kreme.

5

Dove Essential Nourishment je klasik, mislim da nema tko je nije probao :). Dolazi u količini od 75 ml, a cijene se nažalost ne sjećam točno no mislim da je oko 15 kn (2 eura). Meni nažalost kao njega nije dovoljna, moja koža kao da ju popije i ruke s njom nisu ni njegovane ni nahranjene. Iako na njoj piše da će vam ruke biti dugotrajno meke i glatke kod mene to nije slučaj. Jednostavno mi je preblagog učinka te je koristim doma kroz dan za usputna mazuckanja.

10

I na kraju je Rituals Ginkgo’s Secret krema sa ginsengom i ginkgom biloba.

6

Ova krema dolazi u količini od 75 ml i cijena joj je 10 eura (cca 75 kn). Miris joj je božanstven, među najboljim i najugodnijim mirisima ikad <3. No nažalost ni ona nije zadovoljavajuće njege za mene. Učinak joj je sličan Dove kremi, prebrzo mi se upije u kožu i začas imam osjećaj kao da ništa nisam namazala na ruke. Iako piše da je za suhu do ekstra suhu kožu ja je ne bih tako okarakterizirala jer joj je učinak dosta slabašan.

8

Od navedenih krema ponovno bih kupila La Roche-Posay, Eubos i Baleu dok Dove i Rituals neću kupovati nakon što ih potrošim.

Koje kreme za ruke vi koristite? Slušam preporuke :).

Hvala na čitanju :).

7 thoughts on “Kreme za ruke

  1. Jao, krema za ruke sam isprobala milijun jer također imam problem sa suhim rukama, a tome mi još jače pridonosi neurodermitis pa mi je zimi kritično stanje na dlanovima. Trenutačno ih imam 6 tubica, što u sobi, što u torbi. Probala sam i tu Dove, također mi nije bila dovoljno njegujuća i većina krema za ruke mi općenito nije dovoljno hidratantna. Isto tako mi se samo upiju u ruke kao da sam ih oprala vodom. Trenutačno imam neke 3 Avonove, 2 glicerinske i 1 s arganovim uljem i nijedna mi nije dobra. Stoje mi na stolu i maljam ih non stop dok pišem diplomski. 🙂 Također imam i onu Olivalovu s uljem smilja. Ta je pak užasno masna i ne odgovara mi njezina konzistencija. Pregusta mi je i nekako čudna, iako tu liniju sa smiljem jako volim. Zatim imam Ziajinu od kakaa, onu u smeđem pakiranju. Ta predivno miriši, onako baš jestivo i volim ju, ali mi je opet prenježna. I za kraj, Afroditina od badema – meni najbolja krema za ruke koju sam ikad probala. Ovo mi je valjda deseto pakiranje po redu i uvijek je kupujem ponovo. Ponekad napravim neke izlete pa probam nešto drugo, ali nju uvijek imam kod kuće u rezervi. Prekrasno miriši i prekrasno njeguje! Jako je bogata, no ne bih rekla da je premasna. Ona mi jedina spašava ruke od isušivanja. Svakako je isprobaj ako još nisi. Ima je za kupiti u DM-u i Mulleru, čak i u Konzumu. Cijena je cca 22 kn za 100 ml i definitivno je isplativa. 🙂

    Like

    1. Ah ti problemi po suhim rukama 😉 :D.
      Hvala ti na iscrpnom odgovoru! Od svih krema koje si nabrojala mislim da ni jednu nisam probala. Doduše, Avonovih sam probala par i ni jedna me nije oduševila. Zadnje sam imala neku od ruže koja je predivno mirisala, ali nije bila dovoljno hidratantna. Od Olivala sam probala samo koncentrat od nevena i on mi je bio dobar, dobro da sam se sjetila sad na njega :). Od Ziaje sam probala onu liniju sa kozjim mlijekom i ta krema mi je bila među najlošijima ikad nažalost. Njega nikakva, upija se u sekundi, a ruke suuuuhe nakon mazanja. A Afroditinih sam probala par i uopće se ne mogu sjetiti je li i ta s bademom bila među njima :D. Sve njihove koje sam probala su mi bile dobre, ali me ni jedna nije oduševila toliko da bih ponovila kupnju. Sad ću morat kupiti tu s bademom jer se za nju uopće ne mogu sjetiti jesam li je ili nisam probala :D.

      Like

      1. Probaj je obavezno! Vjerojatno nisi jer bi se sigurno sjećala mirisa, krema miriši prekrasno! 🙂 A i ako ti ne bude odgovarala, nije skupa pa nećeš puno požaliti. 😉

        Like

  2. I sad sam tek skužila da sam skroz krivo napisala. Olivalova je isto s nevenom, a ne sa smiljem. Hahah, ne znam šta mi je došlo,vjerojatno zato jer sve njihovo od smilja imam pa mi se pobrkalo. 😀 Ja nisam probala koncentrat, moja je ona u bijeloj tubi kao krema za ruke i nokte. I čak mi nije toliko ni premasna koliko mi ruke budu ljepljive kad je koristim. To mi najviše smeta.

    Like

  3. I ja se non stop mackam kremama za ruke, mrzim osjetit da mi je koza suha. Trenutno imam Hildegard melem koji mi djeluje bas predobno na mojoj suhoj koži, ne trebam ga stavljat toliko često 🙂

    Like

Leave a comment